Du er her: Forsiden / Aktuelt / Internasjonalt

Internasjonalt

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra verden forøvrig. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter.

Foto: iStockphoto

Tidligere forskning har antydet at soya-tilskudd kunne hjelpe astmatikere å puste lettere. Dette blir nå avkreftet av en ny studie fra USA. 386 personer med astma deltok i studien. Halvparten av disse tok tilskudd med soya-isoflavoner i seks måneder, mens resten fikk et placebo-tilskudd. Soya-tilskuddet forbedret ikke lungefunksjon eller astma-symptomer. Studien viser hvor viktig det er med placebokontrollerte studier for å undersøke påståtte sammenhenger mellom spesifikke næringsstoffer og sykdomsforløp.
10.06.2015 - Gå til MedicineNet
U.S Food and Drug Administration (den amerikanske autoriteten på legemidler) har sendt advarsler til fem bedrifter som har solgt kosttilskudd med innhold av methylphenylethylamin (BMPEA). Tilsammen fant de åtte ulike produkter med dette innholdsstoffet. BMPEA er en amfetaminlignende substans, og er ikke lovlig i USA.
05.06.2015 - Gå til Natural Medicines
Å spise mat med vitamin B6 er antatt å kunne redusere risikoen for svangerskapsforgiftning hos gravide, samt å hjelpe mot kvalme. Det er likevel liten støtte for å anbefale tilskudd med vitamin B6 for damer med barn i magen. En gjennomgang av studier viste kun én potensiell positiv effekt av jevnlig inntak av vitamin B-tilskudd: det kunne muligens redusere risiko for hull i tennene under svangerskap. Tar man disse tilskuddene i store doser ,kan man risikere bivirkninger som nummenhet og vansker med å gå.
04.06.2015 - Gå til Cochrane Library
Dette antyder ny italiensk studie. Middelhavsdietten innbefatter grønnsaker, frukt, nøtter, korn, poteter, fisk og enumettet fett, samt moderat inntak av alkohol, kjøtt og meieriprodukter. Forskerne analyserte over 5000 italienske kvinners kosthold og fant at kvinner som inntok syv av ni komponenter i Middelhavsdietten hadde 57 % redusert risiko for livmorkreft. Forskerne presiserer imidlertid at alder, gener og fysisk aktivitet er faktorer som påvirker risikoen for kreft.
29.05.2015 - Gå til WebMD
Menn kan ha god grunn til å innta 2-3 kopper kaffe hver dag, om de ønsker å forhindre impotens. I alle fall om vi skal vi tro på konklusjonene fra en nylig studie fra Texas. Forskerne bak studien tror koffein gjør det glatte muskelvevet i penis slappere, gir bedre blodgjennomstrømming og derfor økt seksuell funksjon. Dette gjaldt imidlertid ikke menn med diabetes. Over 3700 menn var inkludert i studien. Mer forskning er imidlertid nødvendig for å kunne si noe sikkert, mener eksperter på området.
29.05.2015 - Gå til MedlinePlus
Ifølge en spansk studie ser middelhavsdietten ut til å ha positiv effekt på hjernen hos eldre. Men da må «middelhavs-maten» (grønnsaker, fisk, og fullkorn) spises sammen med olivenolje eller nøtter, mener forskerne bak studien. 350 eldre fulgte middelhavsdietter i gjennomsnittlig fire år, med eller uten det sunne fettet fra nøtter og olje. Forskerne konkluderer med at gruppene som spiste sunt fett som en del av kostholdet, viste større forbedringer i hjernefunksjoner enn gruppen som spiste lite fett.
19.05.2015 - Gå til Medline Plus
Akupuktur kan se ut til å minske smerter og betennelse hos barn med akutt blindtarmbetennelse, ifølge en ny forstudie fra USA. En liten gruppe barn ble spurt om opplevd smerte før og etter akupunkturbehandling og forskerene sjekket også tegn på betennelse i blodet. Forfatterne av studien konkluderer at barnas subjektive smerter var mindre etter akupunkturbehandling og at tegn på betennelse hadde en beskjeden nedgang. Dette var en liten forstudie og det må mer forskning til for å kunne bekrefte funnene.
15.05.2015 - Gå til Science Newsline
Det viser en oppdatert kunnskapsoppsummering fra Cochrane Library. Denne oppsummeringen innholder dobbelt så mange studier, som den opprinnelige. Det vil si at vi nå har sikrere kunnskap om effekten av D-vitamin på smerter. Forskerne sier imidlertid at studiene ikke kan brukes til å si noe om D-vitamin som smertelindring ved spesifikke sykdommer, og oppfordrer til mer forskning.
08.05.2015 - Gå til Cochrane Library
Kreftpasienter bør informeres om høy risiko for cyanidforgiftning ved inntak av laetril/amygdalin. Det slår en ny oppsummering fra Cochrane fast. EU-kommisjonen og Food and Drugs Agency (FDA) i USA, forbyr bruk av stoffene, som imidlertid fortsatt er mulig å kjøpe via internett. Fordi det ikke føres statlig kontroll med dette markedet er også sjansen for forurensning av stoffene stor.
30.04.2015 - Gå til Cochrane
En fettsyre som finnes i fiskeolje kan se ut til å redusere effekten av visse typer cellegift, advarer forskere bak ny studie. De anbefaler at kreftpasienter unngår kosttilskudd med fiskeolje, som tran, samt sild og makrell samtidig med cellegiftbehandling, inntil det foreligger mer kunnskap.
29.04.2015 - Gå til Natural Medicines