Du er her: Forsiden / Aktuelt / Internasjonalt

Internasjonalt

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra verden forøvrig. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter.

Foto: iStockphoto

Å spise mat med vitamin B6 er antatt å kunne redusere risikoen for svangerskapsforgiftning hos gravide, samt å hjelpe mot kvalme. Det er likevel liten støtte for å anbefale tilskudd med vitamin B6 for damer med barn i magen. En gjennomgang av studier viste kun én potensiell positiv effekt av jevnlig inntak av vitamin B-tilskudd: det kunne muligens redusere risiko for hull i tennene under svangerskap. Tar man disse tilskuddene i store doser ,kan man risikere bivirkninger som nummenhet og vansker med å gå.
04.06.2015 - Gå til Cochrane Library
Dette antyder ny italiensk studie. Middelhavsdietten innbefatter grønnsaker, frukt, nøtter, korn, poteter, fisk og enumettet fett, samt moderat inntak av alkohol, kjøtt og meieriprodukter. Forskerne analyserte over 5000 italienske kvinners kosthold og fant at kvinner som inntok syv av ni komponenter i Middelhavsdietten hadde 57 % redusert risiko for livmorkreft. Forskerne presiserer imidlertid at alder, gener og fysisk aktivitet er faktorer som påvirker risikoen for kreft.
29.05.2015 - Gå til WebMD
Menn kan ha god grunn til å innta 2-3 kopper kaffe hver dag, om de ønsker å forhindre impotens. I alle fall om vi skal vi tro på konklusjonene fra en nylig studie fra Texas. Forskerne bak studien tror koffein gjør det glatte muskelvevet i penis slappere, gir bedre blodgjennomstrømming og derfor økt seksuell funksjon. Dette gjaldt imidlertid ikke menn med diabetes. Over 3700 menn var inkludert i studien. Mer forskning er imidlertid nødvendig for å kunne si noe sikkert, mener eksperter på området.
29.05.2015 - Gå til MedlinePlus
Ifølge en spansk studie ser middelhavsdietten ut til å ha positiv effekt på hjernen hos eldre. Men da må «middelhavs-maten» (grønnsaker, fisk, og fullkorn) spises sammen med olivenolje eller nøtter, mener forskerne bak studien. 350 eldre fulgte middelhavsdietter i gjennomsnittlig fire år, med eller uten det sunne fettet fra nøtter og olje. Forskerne konkluderer med at gruppene som spiste sunt fett som en del av kostholdet, viste større forbedringer i hjernefunksjoner enn gruppen som spiste lite fett.
19.05.2015 - Gå til Medline Plus
Akupuktur kan se ut til å minske smerter og betennelse hos barn med akutt blindtarmbetennelse, ifølge en ny forstudie fra USA. En liten gruppe barn ble spurt om opplevd smerte før og etter akupunkturbehandling og forskerene sjekket også tegn på betennelse i blodet. Forfatterne av studien konkluderer at barnas subjektive smerter var mindre etter akupunkturbehandling og at tegn på betennelse hadde en beskjeden nedgang. Dette var en liten forstudie og det må mer forskning til for å kunne bekrefte funnene.
15.05.2015 - Gå til Science Newsline
Det viser en oppdatert kunnskapsoppsummering fra Cochrane Library. Denne oppsummeringen innholder dobbelt så mange studier, som den opprinnelige. Det vil si at vi nå har sikrere kunnskap om effekten av D-vitamin på smerter. Forskerne sier imidlertid at studiene ikke kan brukes til å si noe om D-vitamin som smertelindring ved spesifikke sykdommer, og oppfordrer til mer forskning.
08.05.2015 - Gå til Cochrane Library
Kreftpasienter bør informeres om høy risiko for cyanidforgiftning ved inntak av laetril/amygdalin. Det slår en ny oppsummering fra Cochrane fast. EU-kommisjonen og Food and Drugs Agency (FDA) i USA, forbyr bruk av stoffene, som imidlertid fortsatt er mulig å kjøpe via internett. Fordi det ikke føres statlig kontroll med dette markedet er også sjansen for forurensning av stoffene stor.
30.04.2015 - Gå til Cochrane
En fettsyre som finnes i fiskeolje kan se ut til å redusere effekten av visse typer cellegift, advarer forskere bak ny studie. De anbefaler at kreftpasienter unngår kosttilskudd med fiskeolje, som tran, samt sild og makrell samtidig med cellegiftbehandling, inntil det foreligger mer kunnskap.
29.04.2015 - Gå til Natural Medicines
Det amerikanske legemiddelverket (FDA) vurderer strengere regulering av homeopatiske midler. Resultatet kan bli at det i Amerika vil stilles like store krav til dokumentasjon på effekt og sikkerhet av homeopatiske midler, som det stilles til vanlige legemidler.
24.04.2015 - Gå til MedicineNet.Com
Kreftmedisinen tamoxifen ser ut til å ha bedre effekt på brystkreftpasienter som drikker minst to kopper kaffe per dag, ifølge en studie ledet av Lunds universitet. Resultatet er basert på en studie med 1090 kvinner med brystkreft. Av disse var det over 500 som hadde fått behandling med tamoxifen. De som hadde fått behandling med tamoxifen, og som drakk to kopper kaffe eller mer per dag, hadde halvert risikoen for tilbakefall sammenlignet med de som ikke drakk kaffe eller mindre enn to kopper per dag.
23.04.2015 - Gå til Science Newsline Medicine