Du er her: Forsiden / Aktuelt / NIFAB / Svenske leger tilbyr pasienter yogabehandling

IPå Danderyd sykehus i Sverige vil personer som har hatt hjerteinfarkt få tilbud om medisinsk yoga som en del av rehabiliteringen. Foto: presta / Flickr

Svenske leger tilbyr pasienter yogabehandling

Informasjonskapsler er ikke tilgjengelig i din nettleser. NIFAB.no vil ikke huske innstillingen fra side til side.
Christel Slettli Hansen
  • twitter logo
  • facebook logo
  • printer

På Danderyd sykehus i Sverige vil personer som har hatt hjerteinfarkt få tilbud om medisinsk yoga som en del av rehabiliteringen

Forskning på sykehuset

Ved hjerteintensivavdelingen ved sykehuset har de forsket på effekten av medisinsk yoga brukt ved hjerteproblemer. Et sekstitalls infarktpasienter ble delt i to grupper, hvor den ene gruppen fikk tilbud om yoga en gang i uken og en cd med øvelser som man skulle gjennomføre daglig. Øvelsene skulle ta en drøy halvtime å gjennomføre.

Den andre gruppen skulle delta på vanlig sykehusgymnastikk, som innebar to kondisjonsøkter i uken.

Gode resultater

– Kommentarene er fantastiske. Man fokuserer bedre og kjenner tilfredsstillelse, fred og ro i kroppen eller opplever at livsgnisten våknet, forteller Maria Nilsson, sykesøsteren som ledet forskningen på hjerteintensiven, til svenske Aftonbladet.

I følge henne skal både blodtrykk og stresshormoner vært lavere i yogagruppen, mens blodsukkeret var det samme som i den tradisjonelle rehabgruppen. Yogagruppen skal også ha rapportert om høyere livskvalitet.

Dette har gjort at sykehuset har valgt å forske videre på yogaens effekt på hjertepasienter. De vil også tilby medisinsk yoga som en del av den faste rehabiliteringen, for pasienter som skulle ønske det.

Maria Nilsson har fått diplom og stipend av den svenske legeforeningen for beste vitenskapelige presentasjon.

Kilder: Cision Wire, Aftonbladet

Onsdag, 9. desember 2009