Du er her: Forsiden / Aktuelt / NIFAB / Temamøter kreft og kosthold

Heidi Brorson fra Kreftforeningen leder temamøtene, her i Trondheim.

Kreft og kosthold: Hvordan velge rett – når alle påstår å ha fasiten?

Informasjonskapsler er ikke tilgjengelig i din nettleser. NIFAB.no vil ikke huske innstillingen fra side til side.
  • twitter logo
  • facebook logo
  • printer

Sammen med Kreftforeningen er NAFKAM i høst og vinter på turne rundt i landet med åpne temamøter om dette temaet.

- Formålet med disse møtene er å hjelpe kreftpasienter og pårørende til å ta tryggere behandlingsvalg og - om mulig - avklare usikkerhet og myter om alle teoriene og rådene man i dag finner om kreft og kosthold, sier informasjonssjef Ola Lillenes ved NAFKAM.

- Det er lett å gå seg vill i påstander som spres både på nettet og i mediene, og dette prosjektet prøver å styrke pasientene slik at de blir bedre i stand til å ta gode helsevalg, fortsetter han.

I tillegg til å be om råd om kosthold fra helsepersonell, oppsøker mange kreftpasienter informasjon i media og på nett. Der løftes en rekke dietter, matvarer og kosttilskudd fram som vidundermedisiner og naturlige, ufarlige kurer mot kreft. Virkeligheten er imidlertid ikke så enkel. Egenbehandling gjennom kosthold og naturprodukter kan i verste fall utgjøre en trussel mot pasientsikkerheten. Eksempelvis kan urter gi bivirkninger eller forstyrre virkningen av konvensjonelle legemidler.

- Det har lenge vært et ønske om å løfte dette inn i den offentlige debatten. Åpne temamøter som belyser hva kosthold kan gjøre ved kreft, holdt av fagfolk uten økonomiske interesser, samt en egen seksjon på NAFKAMs nettleksikon om dette temaet, skal til sammen bidra til tryggere valg og bedre pasientsikkerhet.

Prosjektet er støttet med midler fra Extrastiftelsen.

Les mer om Kreftforeningens temamøter.

Torsdag, 4. oktober 2018