Du er her: Forsiden / Aktuelt / Skandinaviske

Skandinaviske

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra media i Norge, Sverige og Danmark. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter .

Foto: iStockphoto

Før artikkelserien «Bløffdiagnosene» tok Anna Bäsén sitt livs mest grundige helsesjekk. Ingenting tydet på at hun hadde noen infeksjoner eller andre alvorlige sykdommer. Men da hun gikk til seks ulike alternativ behandlere ble hun beskrevet som skikkelig syk. I teksten “ Jag är fullt frisk – men de beskriver mig som allvarligt sjuk” forteller Bäsén om hennes motivasjon for å gå alternativbransjen nærmere i sømmene.
16.04.2014 - Gå til expressen.no
Mer salt i maten?
Myndighetene mener at folk spiser for mye salt. Etter å ha gått i gjennom 25 befolkningsstudier som har sett på sammenhengen mellom saltinntak og dødelighet, mener overlege Niels Graudal fra Rigshospitalet i Danmark, at de fleste kan spise akkurat så mye salt som de alltid har gjort. Samtidig sier han at dokumentasjonen for disse påstandene ikke er perfekte. http://bit.ly/P09dGK
14.04.2014 - Gå til forskning.no
Siste reportasje i Expressens serie “Bløffdiagnosene” handler om matallergi. Journalist Anna Bäsén drar til en næringsterapeut i Stockholm. I utgangspunktet kan hun spise all slags mat, men etter å ha gjennomgått en Imupro-test (matintoleranseanalyse) får hun beskjed om å holde seg unna melk, gluten, egg, gjær og havre.
14.04.2014 - Gå til expressen.se
- Forbrukere bør etter mitt syn være kritiske til alle de «problemene» man tilbys «helsebehandling» for, sier informasjonssjef Ola Lillenes til iTromso.no. -Dette kan være tiltak som hevder å rense kroppen din, styrke immunforsvaret ditt, gjenopprette energibalansen din med mer. Her bør du spørre deg selv om dette er reelle fenomener og dermed reelle problemstillinger.
11.04.2014 - Gå til itromso.no
Kan en “orakelmaskin” oppdage sykdommer som ikke leger kan?
10.04.2014 - Gå til Expressen
Svensk journalist tar med seg skjult kamera og tester behandlingen.
09.04.2014 - Gå til Expressen
Mange demente bruker kostilskudd og naturmidler
En ny studie ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, har kartlagt bruken av naturmidler blant personer med demens. Sikkerhet har vært et fokus i studien, særlig for de som bruker reseptbelagte legemidler.
09.04.2014 - Gå til Forskning.no
Verdens Helseorganisasjon (WHO) har utpekt 7. april 2014 til Verdens helsedag for «Forebygging av vektorbårne sykdommer». Noen vektorbårne sykdommer er malaria, dengue, gul feber, leishmaniasis, borreliose, schistosomiasis og gul feber, som overføres av mygg, sandfluer, flått eller snegler. I Norge er skogflåtten den mest kjente vektoren.
07.04.2014 - Gå til Folkehelseinstituttet
4. del av Expressens serie «Bløffdiagnosene» har tittelen « Huvudet är på fel ställe». I denne episoden undersøker de atlasterapi.
04.04.2014 - Gå til Expressen
I den svenske avisa Expressens nye serie «Bløffdiagnosene», viser de i dag opptaket av journalistens besøk hos en alternativbehandler som gav henne en blodanalyse. Til tross for at journalisten på forhånd hadde tatt blodprøver hos lege og fått konstatert at det ikke feiler henne noe, mente behandleren at hun har 15 ulike sykdommer og helseproblemer.
02.04.2014 - Gå til Expressen