Du er her: Forsiden / Aktuelt / Skandinaviske

Skandinaviske

Vi overvåker media og presenterer nyhetsstoff om alternativ behandling også fra andre steder enn vårt eget nettsted. Under finner du nyheter og andre saker om feltet alternativ behandling fra media i Norge, Sverige og Danmark. Disse nyhetene favner også aktuelle enkeltstudier, og må ikke forveksles med hva som er forskningsstatus på effekt og sikkerhet. Dette finner du i våre faktabeskrivelser av alternative behandlingsformer og behandlingsprodukter .

Foto: iStockphoto

Kan en metallbrikke til 700 kr fjerne “skadelig informasjon” fra maten din?
En metallbrikke selges med påstand om å kunne uskadeliggjøre sykdomsfremkallende “informasjon” i maten din. Selgeren snakker om “subtile frekvenser” og at mat inneholder et “informasjonsfelt” som brikkens teknologi kan påvirke. -Tøvete, man skaper et feilaktig inntrykk av at mat inneholder skadelig informasjon, og at man trenger å kjøpe et verktøy for å få den vekk. Det er villedende, sier Mattilsynet. - Dette er bare for drøyt, sier Forbrukerombudet, som nå vil gå nettbutikken nærmere i sømmene.
11.03.2014 - Gå til Dine Penger
Les de nye anbefalingene om kosthold, ernæring, og fysisk aktivitet.
05.03.2014 - Gå til Aftenposten
Grønt og grovt mot for tidlig fødsel
Et daglig kosthold med grove korn, frukt og grønt og fisk, beskytter mot for tidlig fødsel - selv om den gravide også spiser en del usunn mat.
05.03.2014 - Gå til Forskning.no
Akupunktur er et eksempel på hvordan alternativ medisin kan undersøkes vitenskapelig. Resultatene behager ofte hverken tilhengere eller skeptikere.
03.03.2014 - Gå til Aftenposten
Inntak av nøtter reduserer total dødelighet selv etter justering for kjente risikofaktorer.
28.02.2014 - Gå til Tidsskriftet
Når pasienter opplever oppmuntring og vinner håp, kan de lettere få kontroll med sine sykdommer. Denne «placeboeffekten» viser seg å være et mektig virkestoff i medisinen.
27.02.2014 - Gå til Aftenposten
Professor er uenig med NAFKAM i at nordmenn bruker 3,8 milliarder kroner på alternativ behandling: -Når både yoga og massasje ansees som alternativ behandling, er det ikke rart at tallet blir høyt, sier professor Kristian Gundersen ved Institutt for biologi ved Universitetet i Oslo.
26.02.2014 - Gå til Aftenposten.no
Forbrukerombudet ber Markedsrådet om å ilegge 150.000 kroner i overtredelsesgebyr til ginseng-telefonselgere etter lovbrudd og en rekke klager fra nordmenn. Grunnene til dette er at selgerne ringer folk som har reservert seg mot telefonsalg, og at selgerne ikke forteller de som takker ja til gratis prøvepiller, at de samtidig begynner å abonnere på produktet.
26.02.2014 - Gå til dinepenger.no
Regelverket for tilsatte stoffer i kosttilskudd, sportsprodukter og energidrikker bør skjerpes, mener Mattilsynet.
26.02.2014 - Gå til VG
Velutdannede middelklassekvinner med god helse er storforbrukere både av vanlige helsetjenester og alternative behandlingstilbud.
25.02.2014 - Gå til Aftenposten